Gyurcsányék rákosista módszerekkel vezetik a baloldalt


Gombnyomkodó szavazóautómata – ennyit érnek a képviselők a Demokratikus Koalíciónak (DK) Hoffer Dávid szerint, aki néhány órája jelentette be: kilép a Gyurcsány-pártból. A tatabányai önkormányzati képviselő Facebook-posztjában a szovjet időkre emlékeztető diktatórikus állapotokról ír. (https://www.facebook.com/.../a.105768317.../608204740558837/)


Amiért volt saját véleménye, és ki mert állni mellette, a családján álltak bosszút!


„A közgyűlés utáni napon az évek óta a városházán dolgozó́ édesanyámat lefokozták, áthelyezték és a folyamatban lévő̋ béremelését visszavonták. Így viselkednek a magukat büszkén mások fölé helyező̋ demokraták” – írta Hoffer.


Ez tehát a DK-s módi.


És nehogy azt higgyük, hogy ez „csak egy helyi ügy”. A képviselő ugyanis felidézte: a párt egyik erős embere, Varju László is megpróbált nyomást gyakorolni rá.
Ízlelgessük ezt egy kicsit!


Varju László, a DK alelnöke 2021-ben felhív egy önkormányzati képviselőt, aki félti a városa működőképességét, ellen akar állni Tatabánya kifosztásának – és megfenyegeti:


„ÚGY SZAVAZZ, AHOGY A PÁRTELNÖKÖD MONDJA! TUDUNK EGYÜTT DOLGOZNI, VAGY NEM?"


Ha egy Rákosi-korról szóló filmet néznénk, semmi meglepő nem lenne a történetben. De ez nem a Rákosi-korszak, és nem a Magyar Dolgozók Pártja 1951-ben. Ez a magát Demokratikus Koalíciónak nevező Gyurcsány-párt 2021-ben.


Az a párt, amely a baloldal vezéreként jövőre az egész országra ki akarja terjeszteni a hatalmát.


Most képzeljük el, ha a központból így fognak egy vidéki képviselőt, akkor hogyan kormányoznák az országot?! Mennyire számítanának az emberek, a választók akarata, a nemzet érdeke?


Hoffer Dávid posztja a bizonyíték rá, hogy a DK valójában nem Demokratikus, hanem Diktatórikus Koalíció, amelynek vezére az Gyurcsány Ferenc, aki mára leuralta a teljes baloldalt Jobbikostul, mindenestül.


És bizonyíték arra is, hogy amennyiben hatalomra jutnak, Gyurcsányék kézivezérléssel fogják irányítani az országot - minden szinten; és minden szintből minden pénzt ki fognak sajtolni.


Ezt akarjátok?


Ha nem, nyomjatok egy lájkot és osszátok meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson, milyen kapzsi, kicsinyes és diktatórikus a baloldal!


Szünidőben is kapnak ebédet a rászorulók


Tízből négy gyerek még mindig éhesen megy iskolába – írta ki a Facebook oldalára Karácsony Gergely. De valószínűleg arra gondolt, hogy négy gyermek közül egy, és nem idehaza, hanem az unióban általában. Negyed vagy négy, végülis hasonló szavak, Európa pedig mi vagyunk.

Az Európai Számvevőszék tavaly készített egy átfogó jelentést a gyermekszegénységről. E szerint Hazánk az EU középmezőnyébe tartozik, és a „szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitett gyermekek” arányát tekintve alig van különbség köztünk (23,8 százalék) és az osztrákok (21,6 százalék) vagy a belgák (23,2 százalék), franciák (22,9 százalék), luxemburgiak (23,5 százalék) között. Az uniós átlagból (25 százalék) ezzel lefelé lógunk ki, és olyan államokat előzünk, mint Nagy-Britannia, valamint Olasz- és Spanyolország, ahol a nélkülözés veszélye a gyermekek mintegy 30 százalékát érinti!

És ami talán ennél is fontosabb: dinamikáját tekintve az elmúlt évtizedben Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a gyermekszegénység. Ami azt bizonyítja, hogy a kormány tényleg mindent megtett azért, hogy a baloldal által szétvert családtámogatási és gyermekvédelmi rendszereket újjáépítse, fejlessze és kibővítse.

Mekkora kárt okoztak a Gyurcsány-Bajnai kormányok? Az utolsó két évük alatt (2008-2010) a gyermekszegénység kockázata több mint öt százalékkal, 33,4-ről 38,7 százalékra nőtt – csak Bulgária, Lettország és Románia teljesített nálunk rosszabbul akkoriban!

Lehet azzal próbálkozni, hogy ráfogják mindezt a gazdasági válságra, de egy jó kormány pont a válság idején nem hagyja az út szélén a családokat.

Csak egy példa: amikor beütött a covid, az Orbán-kormány hitelmoratóriumot, valamint adó- és járulékkedvezményeket vezetett be. A 2008-as ingatlanváláság idején ezzel szemben a baloldal adóemelést hajtott végre, a bajba jutott devizahiteleseknek pedig azt üzente: „ideje megtanulniuk, hogy nincs ingyen ebéd.”

Apropó, ebéd – hiszen innen indultunk!

A Gyurcsány-féle válságkezelésnek esett áldozatul az ingyenes óvodai, iskolai étkeztetés, amit aztán az Orbán-kormány hozott vissza és tett elérhetővé egyre bővülő kör számára. Gyurcsányék idején valóban tízből négy gyerek ment éhesen az iskolába, és nagy valószínűség szerint úgyis ment haza. Ma ez nem fordulhat elő. Sőt, a rászorulóknak még a tanítási szünetek idején is biztosítják a napi melegételt.

Karácsony Gergelynek tehát sikerült egy olyan problémát találnia, amit már megoldottak helyette. Mondjuk, jó választás, mert nem kell sokat gondolkodnia azon, mit tegyen vele. Az így felszabadult idejében viszont – ha már van, akkor foglalkozhatna kicsit a fővárossal. Világos, hogy megválasztása napjától kezdve Budapest számára nem téma, csak egy ugródeszka a zsírosabb állás felé, de legalább eljátszhatná, hogy egy kicsit mégis csak érdekli, mi történik itt.

Például, tehetne valamit a közlekedési káosz ellen. Azt nem tudják mások megoldani helyette.

Ha te is úgy gondolod, hogy Karácsony Gergelyt 2019-ben főpolgármesternek és nem miniszterelnök-jelöltnek választották meg a budapestiek, ennél fogva, akár dolgozhatna is egy kicsit két kampányposzt megírása között, oszd meg ezt a bejegyzést, és ajánld az oldalunkat minden ismerősödnek!

Sok nőt ér támadás Nyugaton


Egy jemeni férfi fényes nappal akart megerőszakolni egy magyar nőt az amúgy is méltán hírhedt VIII. kerületi Kálvária téren. Az eset még tavasszal történt, de az ügyészség most hozta nyilvánosságra a felvételt, amit annak a busznak a biztonsági kamerája készített, amelyről a férfi lerángatta áldozatát.

A 27 éves migráns a megállóban földre vitte a segítségért kiabáló nőt, majd ráült, és közösülni akart vele. Az áldozatnak annyi szerencséje volt, hogy Magyarországon még nem bűn egy láthatóan migráns hátterű embert letépni egy segítségért kiáltó nőről, akit állat módjára akar megerőszakolni a nyílt utcán.

Nincs persze mindenhol így. A migrációt segítő civil szervezetek és NGO-k aktivistáitól, korábban már megtudhattuk, hogy a bevándorlási hullámokkal az EU-ba érkező migránsoknak érzékenyítő oktatás kellene tartani arról, hogy Európában nem illik a nőket szexuális tárgyként, egyszerűen megerőszakolni, ha az embernek úgy tartja kedve, azonban ezek az integrációs kísérletek nem bizonyulnak túl eredményesnek. Nyugat-Európa legtöbb országában inkább jótékony homály fedi azt, hogy a növekvő nemi erőszak mögött milyen arányban vannak migrációs hátterű erőszakolók. Erről leginkább csak akkor olvashatunk, ha az áldozatok ezt maguk hozzák nyilvánosságra.

De azért akad néhány árulkodó felmérés. Egy korábbi dán kutatás szerint a skandináv országban a nemi erőszakot elkövetők fele migráns, ami különösen súlyos adatnak számít, tekintettel arra, hogy a lakosságnak ,,csak” (!) a 12,9 százaléka bevándorló. A problémát tovább tetézi, hogy egy migránsok körében végzett felmérés szerint az egyötödük úgy véli, a „provokatívan" öltözködő nők a felelősek azért, ha megerőszakolják őket.

Németországban még ennél is hajmeresztőbb a helyzet, ahol egy afgán bevándorlót miután megerőszakolt egy 11 éves kislányt, 12 nappal az eset után szabadon engedtek, így 3 hét elteltével megerőszakolhatott egy 13 éves kislányt is.

Ezek fényében a most nyilvánosságra hozott Kálvária téri esetnél a józan ész diadalaként értékelhetjük, hogy a jemeni erőszaktevőt Magyarországon a járókelők ártalmatlanították, a rendőrök elfogták, az ügyészség pedig végrehajtandó börtönbüntetést és Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott a vádiratban.

Az ügyészség közleménye (VIDEÓVAL): https://bit.ly/3AT6yqJ

Ha egyetértesz az erőszaktevő migránsok kitoloncolásával, oszd meg a cikket, hogy eljusson másokhoz is!

Összeszedtükt az idei Eb hibáit


Vegyes érzéseket hagyott bennünk a 16. labdarúgó-Európa-bajnokság. A magyar csapat helytállása mellett nem is tudnánk sok jót elmondani róla - szóval, nézzük inkább a rosszakat! [SPOILER ALERT: Hőbörgés következik.]

1) Kezdjük a legfrissebbel: A magyar válogatott a következő három meccsét zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani, és 100 ezer euró bírságot kell fizetnie, mert az UEFA szerint „egyes magyar szurkolók” időnként huhogtak vagy bekiabáltak valami rasszista vagy homofób szöveget a lelátóról.

Ne értsetek félre, a rasszizmus gáz, a homofóbia szintén, nem azzal van a probléma, hogy ezt az UEFA szóvá teszi, hanem a képmutatással és a kettősmércével, amit alkalmaz. A 444 írta mag a napokban: „köpködték, anyázták, bántalmazták a dán szurkolókat Londonban az Eb-elődöntő alatt és után”, miközben a kapusukat lézerrel próbálták elvakítani Kane tizenegyese közben.
Ha mérlegre tesszük a kettőt, akkor ez legalább egy öt meccses történet. De nem. Az angoloknak nem kell zárt kapuk mögött futballozniuk, és mindössze 30 ezer eurót kell bedobniuk a szégyenperselybe. Hajrá , fair play!

2) Na, de haladjunk tovább: Szivárványos bohóckodás és térdelés.
Az UEFA szabálykönyve szerint a focit nem szabad elegyíteni a politikával. Lényegében erre hivatkoztak akkor, amikor nem engedték, hogy a németek azzal provokálják a magyar szurkolókat, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt szivárványszínűre fényfestik a müncheni stadiont.

Az ellen viszont, hogy a térdeléssel számos csapat megszegte ezt az előírást ugyanúgy nem foglalkozott az UEFA, mint a hasonlóan politikai üzenetet hordozó szivárványos reklámokkal.

Az Európai Labdarúgó-szövetség tehát egyfelől azt mondja, nincs helye a politikának a mérkőzéseken, másfelől teret enged a suttogó propagandának. Kivéve Oroszországban és Azerbajdzsánban. Ott azért nem annyira bátrak. El is tüntettek minden szivárványt a stadionokból, ami megint csak nagyon tré, mert azt bizonyítja: az UEFA egyszerre nagyon sunyi és borzasztóan gyáva. És valójában semmilyen értéket nem képvisel.

3) Hat csere. A foci, ahogy korábban ismertük, olyan csapatsport, amelyben kiáll egymással szemben kétszer 11 fő (és mindig a németek nyernek – ja, nem), akik 90 perc alatt fejben, erőben és technikában próbálnak az ellenfél fölé kerekedni, miközben mindenki egyre fáradtabb lesz. Ez a buta szabály viszont, az öt plusz egy cseréről, lényegében megölte a játékot, háttérbe szorította az egyéni teljesítményt és a kezdeményező készséget.

A hat csere egyfelől a top csapatoknak kedvez(het), amelyek kispadján is élvonalbeli játékosok ülnek. Másfelől az olyan csapatokat segíti, mint az olasz, amelyek az első perctől beállnak védekezni, és csak kontrákra játszanak. Az efféle válogatottakra általában óriási nyomás nehezedik, a spanyolok elleni meccsükön előfordult, hogy a játékidő mindössze 30 százalékában tudták tartani a labdát. De most könnyűszerrel pótolni lehet a védelem gyengülő láncszemeit. Az eredmény pedig magáért beszél: valószínűleg egy Eb-n sem volt ennyi hosszabbítás és 11-es párbaj, mint az idein.

4) A sorsolás. Nincs ember, aki meg tudja magyarázni, hogyan kerülhetett egy csoportba Németország, Franciaország és Portugália – a legutóbbi világ és Európa-bajnokok. DK-s körökben vannak ugyan, akik szerint velünk együtt ez a három csapat volt az Eb leggyengébbje, mert a csoportmeccsek után azonnal kiestek, ám érdemes vetni arra is egy pillantást, hogy hogyan. Például a franciákat búcsúztató Svájcnak az olaszokon kívül olyan ellenfelei voltak, mint Wales és a pont nélkül távozó Törökország. Ezzel szemben a franciáknak a németek, a portugálok, és mi, magyarok, akik egy hajtós meccsen x-eltünk velük.

Szóval, az idióta csoportbeosztás miatt a favoritok eleve nehezített pályán indultak, és egy fárasztó csoportkör után találkoztak friss ellenfeleikkel. Az olaszok megszenvedtek a döntőért (Belgium, Spanyolország), az angoloknak viszont szinte tálcán kínálták azt.

5) Helyszínválasztás. Wembley és Baku között durván négyezer kilométer a távolság. Értjük, hogy ez ilyen szimbolista valami akart lenni, hogy elosztották az Eb meccseit Európa nagyvárosai között: összetartozás, hurrá, miegymás. De nem véletlenül volt korában, és lesz szerencsére a jövőben is egy, legfeljebb két rendező ország. A csapatoknak ugyanis a meccsekre való felkészüléshez tér, idő és nyugalom kell. Lehet, hogy ez az Európa-bajnokság is egészen másként alakult volna, ha a nemzeti válogatottaknak nem kell ide-oda repkedniük.

Ha te sem vagy maradéktalanul elégedett a tizenegyes párbajt követően Olaszország győzelmével záruló 2020-as Európa-bajnoksággal, oszd meg ezt a posztot, ha pedig más problémád is volt a kontinenstornával,írd meg kommentben!

További Híreinkért látogass el

a Facebook-oldalunkra.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.